Verzin eer je begint...

 1. Broodfokkers herken je aan het aantal nesten per jaar. Een echt goede fokker die zichzelf respecteert fokt niet meer 1 nest per jaar of 2 jaar.
 2. Meestal staan er verschillende kennels naast elkaar opgesteld bij broodfokkers.
 3. De honden zitten buiten en van socialisatie is amper sprake.
 4. Heel vaak hebben ze verschillende nesten op hetzelfde ogenblik, dan moet er bij de kandidaten kopers een belletje beginnen rinkelen.
 5. gebruiken één en dezelfde reu voor alle teven, of die daar nu bij past of niet.
 6. Vaak gebruiken ze het argument 'goedkoop', maar let op heel vaak wordt dit 'duurkoop'. Afwijkingen leiden vaak tot PEPERDURE dierenartskosten (in de honderden, soms > 1000 euro...
 7. Niet zelden zijn er ernstige erfelijke ziektes, waar ze wijselijk over zwijgen.
 8. Een broodfokker vraagt u niet uit over de reden waarom u de pup wilt en wat u ermee gaat doen in de toekomst.  Hij stelt u geen vragen over huisvesting, opvoeding of hondenschool.  Waar de pup terechtkomt maakt voor hem niets uit, als hij maar kan verkopen. 
 9. Een broodfokker werkt vaak met 'niet erkende' stambomen. Als u geen kenner bent, weet u niet dat de stambomen ongeldig zijn. Dit komt dan meestal pas achteraf aan het licht.
 10. Vaak geven broodfokkers een garantiepapier mee voor een bepaalde termijn. Dit klinkt geruststellend maar in wezen is dit niet het geval. Een goede fokker zal u gedurende het hele leven van de hond advies geven bij een probleem. Garanties van broodfokkers komen ook vaak neer op we geven u wel een nieuwe hond, alsof men het over broodroosters heeft.
 11. Broodfokkers nemen het vaak niet zo nauw met welke ouders bij welke pup horen. Ze gooien vaak verschillende nestjes samen en laten de hondjes dan onder één koppel ouders registreren. Zo kunnen ze kwaaltjes van de echte ouders verdoezelen. Je komt dus nooit te weten of de ouders van je pupje aan heupdysplasie lijden, of ze rustig of agressief waren... iets wat kan doorgegeven worden aan de pups. Bovendien kunnen de ouders van de pup broer en zus zijn, of vader en dochter, dat komt u nooit te weten aangezien er geen officiële papieren zijn. Dit leidt heel vaak tot pups met zware erfelijke aandoeningen, die meestal pas op latere leeftijd opduiken.
 12. Een echt goede fokker heeft jarenlange ervaring met het ras en vooral hij brengt de honden voor op de rastypische jachthondenproeven die eigen zijn aan het ras Duitse staande korthaar; Hij heeft dus veel ervaring met de jacht en het trainen van jachthonden OP NIVEAU! laat u niet vangen dat hij of zij de honden door andere mensen heeft laten trainen enz…, de fokker moeten iemand zijn met AANTOONBAAR PALMARES, al de rest zijn verkoopspraatjes. BIJ ARTEMIS DUITSE STAANDE KORTHAREN komt u terecht bij iemand die bijna 30 jaren ervaring heeft met het ras en die zijn honden ook voorbrengt op de jachtproeven om optimale kwaliteit te kunnen waarborgen. Dus niet VERMEERDEREN maar VERBETEREN! Een kwaliteitsfokker INVESTEERT in zijn fok. Daar zit het verschil.

Contactgegevens

Krist & Colette
Malisse - Van de Velde

9990 Maldegem
GSM: +32 (0)477/63 96 35
krist.malisse@gmail.com

Bereikbaarheid

Op afspraak